Biografie

Geert Jan Dijkerman (Vorden, 1981) ontving zijn eerste slagwerklessen op 15-jarige leeftijd bij muziekvereniging Sursum Corda te Vorden, waar - na het bijwonen van een orkestrepetitie - de liefde voor het orkestspel is aangewakkerd.
Van 2000 tot 2007 studeerde hij Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, met als minor Klassiek Slagwerk aan het ArtEZ conservatorium te Enschede.
Tijdens deze studie speelde Geert Jan in veel blaasorkesten in de regio en werd de interesse voor een loopbaan in de muziek meer en meer gewekt. In 2007 volgde hij de vooropleiding Klassiek Slagwerk aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem bij Ruud Stotijn en Martin Geessinck. In 2008 werd hij toegelaten tot de hoofdopleiding, die hij in 2011 succesvol afsloot met de voorstelling supernatural.
Geert Jan heeft in Arnhem les gehad van Ruud Stotijn, Martin Geessinck, Jan-Roel Hamersma, Jan Wissink, Peter Prommel. Gastlessen en masterclasses volgde hij onder andere bij Mark Voermans, Mark Bessonov, Theodor Milkov, Wim Koninck, Arend Weitzel, Bart Quartier, Ross Karre en Cornelia Monske.
Geert Jan is geinteresseerd in de grote klankwereld van het slagwerk en maakt in voorkomende gevallen ook zijn eigen stokken en instrumenten, zoals plaatklokken.

Sinds 2010 studeert Geert Jan Harmonie- en Fanfaredirectie aan het Conservatorium Zwolle bij Harrie Janssen. Als dirigent is hij reeds aan een drietal muziekverenigingen verbonden: het harmonieorkest van Excelsior Warnsveld, het fanfareorkest van de West Arnhemsche Muziekvereeniging en muziekvereniging Te Riele uit Braamt. Geert Jan coacht in opdracht van onder andere het ArtEZ conservatorium Arnhem geregeld student-ensembles. Daarnaast geeft Geert Jan zowel prive als in dienst van verschillende verenigingen slagwerkles.

 

DigiConcept | StudioOzz